ITprenor - IT’s business time!


Asociatia Studentilor Economisti din Romania – ASER pune bazele unui nou proiect, ITprenor, care isi doreste sa aduca mai aproape de studenti termenul de antreprenoriat in domeniul IT. ITprenor promoveaza tinerii pasionati de domeniul IT si ofera resursele necesare implementarii ideilor de aplicatii web sau mobile ale participantilor. Astfel, ITprenor are ca scop formarea de noi antreprenori in domeniul IT, furnizand informatii necesare, de actualitate pentru infiintarea unor startup-uri in domeniu.

ITprenor prinde contur pe data de 4 mai cu „Incubatorul de aplicații”,​ unde, pentru inceput, studentii selectati vor primi feedback pentru ideea lor de aplicatie de la specialisti in domeniul IT si antreprenorial, urmand apoi o serie de traininguri pe temele: De ce aplicatia mea?, User Experience Design,Securitate in cloud, etapa finalizandu-se cu realizarea unuiplan tehnic detaliat ce va contine caracteristicile principale ale aplicatiei.

Urmatoarea etapa poarta numele de ,,BootCamp” si consta in traininguri si workshopuri pe teme precum: Lean Startup, Business Model Canvas, Startup Marketing. La final, participantii vor realiza planul de business si vor primi feedback pe acesta. Va urma apoi un training si o simulare pe sustinere a unui pitch.
 
In cadrul pitch-ului,​ participantii vor realiza o prezentare si un portofoliu ce va contine atat planul tehnic al aplicatiei, cat si planul de business, rezultate in urma celor doua etape ale proiectului, Incubatorul de aplicatii si Bootcamp-u​l. Acesta va fi prezentat in fata unui juriu, fiecare participant avand posibilitatea sa isi faca cunoscuta aplicatia si sa primeasca feedback pentru portofoliu de la specialisti din domeniul IT.

Datorita structurii originale a proiectului, participantii isi construiesc intai planul tehnic al aplicatiei, in cadrulIncubatorului de aplicatii​, urmand ca dupa ce ideea de aplicatie este foarte bine definita si ancorata in piata, sa construiasca in cadrul Bootcampului mecanismele antreprenoriale necesare transformarii ideii de aplicatie intr-un business.

Mai multe informatii pe site-ul evenimentului sau pe pagina de Facebook!

Despre Asociatia Studentilor Economisti din Romania – ASER

ASER este un ONG studentesc infiintat acum 17 ani prin pasiunea unor tineri care si-au dorit sa investeasca in educatie, in creativitate, in studenti exceptionali. Astazi, ASER continua cu profesionalism si entuziasm traditia, facilitand accesul studentilor la medii de invatare si oportunitati de crestere a competentelor profesionale, pentru a aduce un plus de valoare mediului economic romanesc.

Mai multe informatii pe www.aser.ro sauwww.facebook.com/ASERomania

Sursa:http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/vizualizareArticol/1610/ITprenor+-+IT%E2%80%99s+business+time%21