Firmele vor primi subventii daca angajeaza absolventi din promotia 2014!


Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POSDRU, a lansat in consultare publica documentele necesare pentru implementarea unei scheme de minimis prin care firmele vor primi subventii pentru a angaja tineri absolventi

.

„Vom subventiona plata salariilor tinerilor absolventi, elevi si studenti, promotia 2014. Subventiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o perioada de minimum 6 luni si de maximum 12 luni.

Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou-create o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia.

Subliniez ca firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat si nu persoana angajata initial, in conditiile in care prin aceasta masura vrem sa incurajam competitia pe piata muncii“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In acelasi timp, companiile care vor angaja absolventi vor fi obligate sa realizeze un plan educational pentru fiecare persoana nou angajata, pentru a proba demersul procesului educational aferent invatarii la locul de munca.

Cati bani se dau

Valoarea orientativa a subventiei nete este de 900 de lei pentru tinerii angajati cu studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru tinerii angajati care au studii superioare, conform Ghidului Solicitantului.

Subventiile aferente salariilor tinerilor absolventi, primite de angajatori, se vor acorda cu o frecventa lunara. Numarul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subventii, in functie de categoria in care se incadreaza beneficiarul schemei de minimis, este urmatorul: pentru microintreprinderi 3 locuri de munca; pentru intreprinderile mijlocii 7 locuri de munca; pentru intreprinderile medii 15 locuri de munca.

„O firma poate incheia un singur acord pe toata perioada de implementare a proiectului, care poate fi modificat prin acte aditionale“, precizeaza intr-un comunicat Ministerul Fondurilor Europene.

Sursa: http://adevarul.ro