De ce nu-si gasesc de munca tinerii? Cele mai frecvente greseli facute la targurile de joburi!


O suta de companii au venit la un targ de locuri de munca deschis in Capitala cu peste 3.400 de slujbe. De ele s-au aratat interesati mii de studenti si absolventi, insa unii au gresit din start, spun angajatorii.

Tinerii prezenti la targ nu au tinut cont de cateva reguli simple, care i-au descalificat. Nu stiau nimic despre postul pe care si-l doreau, nu aveau un CV bine facut sau nu erau imbracati corespunzator.

Andreea are 22 de ani si a terminat Academia de Studii Economice anul trecut. De atunci, spune ca isi tot cauta o slujba, insa nu are o tinta anume.

Angajator: "Ce v-ar interesa?"

Andreea: "Nu stiu, orice!"

Prima greseala, spun angajatorii. Din start, Andreea a ratat sansa de a obtine slujba. Din cauza ca nu s-a documentat inainte si nu stia nimic despre compania aleasa, tanara a dat impresia ca nu-si doreste intr-adevar sa ocupe acel loc de munca.

Reporter: "Sunteti interesat de un job aici?"

Andreea: "Da, de ce nu?"

Reporter: "Ce stiti despre aceasta companie?"

Andreea: Sincer, nu am venit pentru o companie anume."

Pe langa acest lucru, atrag atentia angajatorii, tinerii care doar vin si-si lasa un CV, de cele mai multe ori prost facut, raman simple nume in baza de date. CV-ul trebuie sa fie bine structurat si personalizat in functie de slujba pentru care aplica.

"Interviurile tehnice se duc in zona de aptitudini si cunostinte tehnice, pe care le verifica fie prin discutii libere, fie prin teste", a declarat un angajator.

Si inca un amanunt: nu exagerati in CV. Angajatorii verifica fiecare informatie, folosind si retelele de socializare. Nu o data s-a intamplat ca mesajele si pozele postate de candidati sa-i coste angajarea. Tinerii trebuie sa fie atenti si la tinuta cu care se prezinta in fata angajatorilor.

"O domnisoara poate sa fie imbracata in pantaloni si camasa, la fel si un domn. As exclude aici adidasii, tricourile la moda, dar nepotrivite acestei ocazii", a spus un angajator. O regula de care multi tineri nu tin cont.

 

Sursa: http://www.incont.ro