Angajatorii decid in doar sase secunde daca un candidat este sau nu potrivit pentru postul scos la concurs. Randurile care te vor trada...


Specialistii in recrutare decid in doar cateva secunde daca un candidat este sau nu potrivit pentru postul pe care si-l doreste. Ei recomanda ca CV-urile celor in cautarea unui loc de munca sa fie cat mai bine structurate astfel incat cei care le citesc sa poata gasi informatiile de care au nevoie pentru a lua decizia. Cele mai de interes sectiuni dintr-un CV sunt cele privind experienta si competentele candidatilor. 

Specialistii in recrutare au nevoie de sase secunde pentru a decide daca un candidat este sau nu potrivit pentru postul scos la concurs, reiese dintr-un studiu care si-a propus sa dezvaluire comportamentul de selectie a CV-urilor, conform Business Insider.

Studiul TheLadders s-a facut analizand miscarea ochilor mai multor voluntari si s-a desfasurat pe o perioada de zece saptamani

Scopul a fost de "a analiza unde si cat de mult se concentreaza cineva sa proceseze o informatie sau sa termine o sarcina".

In timpul foarte scurt pe care il petrece, in medie, un specialist in recrutare care se uita la CV-ul unui candidat, acesta este interesat de nume, de postul ocupat de candidat in prezent, de numele companiei la care lucreaza, de perioada in care a lucrat pentru respectivul angajator, precum si de joburile si companiile pentru care a lucrat in trecut, ultimele informatii de interes  fiind cele privind studiile si educatia candidatului.

In imaginile de mai jos, se pot vedea zonele de interes, respectiv zonele in care s-au oprit cel mai mult ochii specialistilor in recrutare.

Sursa: TheLadders via Business Insidere

CV-ul din dreapta a fost analizat mai mult deoarece are un format mai bine structurat, fiind astfel mai clar decat cel din stanga.

Atunci cand aplica pentru un post, candidatii sunt sfatuiti sa predea un CV cat mai "curat" si cu o ierarhie vizuala clara, astfel incat recruiterii sa poata gasi informatiile de care sunt interesati cat mai usor.

Orice element vizual suplimentar le poate distrage atentia si le reduce astfel capacitatea a lua decizii si de a identifica informatiile relevante cum sunt competentele si experienta.

Sursa: http://www.gandul.info